Αξιοποιώ το υλικό

Το έργο περιλαμβάνει έναν φάκελο με 18 έντυπα με πλούσιο περιεχόμενο, ένας οδηγός για τον εκπαιδευτικό και 22 εκπαιδευτικές κάρτες, ο οποίος θα ταξιδέψει στα σχολεία της Ελλάδας. Στον ιστότοπο παρέχεται ψηφιακά το σύνολο του υλικού, καθώς και πρόσθετο πληροφοριακό, φωτογραφικό και βοηθητικό υλικό, ταινία μικρού μήκους, διαδραστικές δραστηριότητες και παιχνίδια.

Η ψηφιακή διάθεση του εκπαιδευτικού υλικού στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα διευκολύνει την πρόσβαση σε όλους! Απευθύνεται στο μαθητικό και το ευρύ κοινό στην Ελλάδα αλλά και τον κόσμο! Προσδίδει αυτονομία και ευελιξία στη χρήση των ποικίλων παιδαγωγικών εργαλείων και ενθαρρύνει την εξοικείωση με το πολιτιστικό απόθεμα σε άτομα μικρότερης ή μεγαλύτερης ηλικίας, σε ειδικές ομάδες κοινού, αλλά και σε άτομα με δυσκολίες στην όραση, την κίνηση ή την νόηση.

Οδηγός για τον εκπαιδευτικό

Γνωρίστε τις βασικές έννοιες που συνδέονται με τα μνημεία και την πολιτιστική κληρονομιά με τη βοήθεια του ενημερωτικού εντύπου.

Δείτε πώς να αξιοποιήσετε το υλικό με ποικίλους τρόπους, στη σχολική τάξη, αλλά και σε συνδυασμό με επίσκεψη σε ένα ή περισσότερα μνημεία.

Εκπαιδευτικές κάρτες

Οργανώστε τα δικά σας παιχνίδια γνώσεων με τις 22 εκπαιδευτικές μας κάρτες. Παίξτε ατομικά ή ομαδικά και ανακαλύψτε ξανά τα ελληνικά μνημεία UNESCO! Για προτάσεις δείτε το ενημερωτικό έντυπο. Μπορείτε να κατεβάσετε τις εκπαιδευτικές κάρτες από εδώ!

Προτάσεις δραστηριοτήτων

Ανακαλύψτε το θέμα και κατανοήστε τις βασικές έννοιες! Επισκεφθείτε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία! Εξερευνήστε τα μουσεία!

Τα πρωτότυπα έντυπα δραστηριοτήτων θα σας βοηθήσουν να επισκεφθείτε γνωστούς και άγνωστους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και να αποκρυπτογραφήσετε τα μυστικά τους!