Κύριο Yλικό

Το έργο περιλαμβάνει έναν φάκελο με 18 έντυπα με πλούσιο περιεχόμενο, έναν οδηγό για τον εκπαιδευτικό και 22 εκπαιδευτικές κάρτες, ο οποίος θα ταξιδέψει στα σχολεία της Ελλάδας. Στον ιστότοπο παρέχεται ψηφιακά το σύνολο του υλικού, καθώς και πρόσθετο πληροφοριακό, φωτογραφικό και βοηθητικό υλικό, ταινία μικρού μήκους, διαδραστικές δραστηριότητες και παιχνίδια.

Η ψηφιακή διάθεση του εκπαιδευτικού υλικού στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα διευκολύνει την πρόσβαση σε όλους! Απευθύνεται στο μαθητικό και το ευρύ κοινό στην Ελλάδα αλλά και τον κόσμο! Προσδίδει αυτονομία και ευελιξία στη χρήση των ποικίλων παιδαγωγικών εργαλείων και ενθαρρύνει την εξοικείωση με το πολιτιστικό απόθεμα σε άτομα μικρότερης ή μεγαλύτερης ηλικίας, σε ειδικές ομάδες κοινού, αλλά και σε άτομα με δυσκολίες στην όραση, την κίνηση ή την νόηση.

Εκπαιδευτικές κάρτες

Οργανώστε τα δικά σας παιχνίδια γνώσεων με τις 22 εκπαιδευτικές μας κάρτες. Παίξτε ατομικά ή ομαδικά και ανακαλύψτε ξανά τα ελληνικά μνημεία UNESCO!

Οδηγός για τον εκπαιδευτικό

Γνωρίστε τις βασικές έννοιες που συνδέονται με τα μνημεία και την πολιτιστική κληρονομιά με τη βοήθεια του ενημερωτικού εντύπου. Δείτε πώς να αξιοποιήσετε το υλικό με ποικίλους τρόπους, στη σχολική τάξη, αλλά και σε συνδυασμό με επίσκεψη σε ένα ή περισσότερα μνημεία.

Μαθαίνω για την UNESCO-Αποκρυπτογραφώ τα μνημεία

Ανακαλύψτε το θέμα και κατανοήστε τις βασικές έννοιες του πολιτισμού!
Αποκρυπτογραφήστε το γρίφο των λέξεων με διάλογο, συνεργασία και παιχνίδια!

Ανακαλύπτω τα μνημεία

Επισκεφθείτε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία! Εκτυπώστε και χρησιμοποιήστε το έντυπο δραστηριοτήτων για να ανακαλύψετε τα μυστικά τους!

Εξερευνώ τα μουσεία

Εξερευνήστε ένα μουσείο! Εκτυπώστε και χρησιμοποιήστε το έντυπο δραστηριοτήτων για να μετατρέψετε την επίσκεψη σε κυνήγι θησαυρού!